Energiebedrijf Vrijopnaam start bouw zonnepark Reuver langs de A73

De zon komt naar Reuver!

Woensdag 10 maart 2021

Energiebedrijf Vrijopnaam bouwt zonnepark Reuver langs de A73 en verwacht voor het einde van het jaar aan zo’n 600 huishoudens lokaal opgewekte zonnestroom te leveren.

Na de zomer start energiebedrijf Vrijopnaam de bouw van zonnepark Reuver aan de Beekweg langs de A73. Het zonnepark bestaat uit zo’n 5.000 panelen en heeft een vermogen van 2 MW. Naar verwachting is het zonnepark einde van dit jaar gereed.

Vergunning, subsidie en netaansluiting

Eind vorig jaar is de omgevingsvergunning verkregen en afgelopen week is de subsidieaanvraag toegekend. Netbeheerder Enexis verwacht dat na de zomer de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk gereed is.

Exclusief voor inwoners van de gemeente Beesel

Inwoners van de gemeente Beesel krijgen als eerste de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van het zonnepark. Via coöperatie Vrijopnaam kunnen zij een Paneelopnaam kopen. Met een Paneelopnaam koop je een deel van de stroomopbrengst van het zonnepark. De stroomproductie van je Paneelopnaam wordt in mindering gebracht op je energierekening.

Landschappelijke inpassing voor zonnepark Reuver

Samenwerking met lokale energiecoöperatie Joris Wekt Op

Op het perceel naast dit zonnepark werkt ook energiecoöperatie Joris Wekt Op aan een zonnepark. Vrijopnaam werkt samen met Joris Wekt Op aan een samenhangend beeld en goede inpassing van beide parken in de omgeving.