Zonnepark Reuver aan A73 vandaag officieel in productie genomen!

Het zonnepark wekt jaarlijks voldoende groene zonnestroom op om in de behoefte van ruim 800 huishoudens te voorzien.

Maandag 25 september 2023

Energieleverancier Vrijopnaam exploiteert het vandaag geopende zonnepark Reuver. Het park bestaat uit ruim 4.200 zonnepanelen en heeft een vermogen van 2,3 MW. Het park ligt langs de A73 en de Bergerhofweg. Met een verwachte jaarproductie van 2,3 miljoen kWh zorgt het park jaarlijks voor 978 ton CO2-uitstootreductie.

Exclusief voordeel voor omwonenden

Inwoners van de gemeente Beesel krijgen als eerste de mogelijkheid mede-eigenaar te worden van het zonnepark. Via coöperatie Vrijopnaam kunnen zij een Paneelopnaam kopen. Met een Paneelopnaam koop je een deel van de stroomopbrengst van het zonnepark. De stroomproductie van je Paneelopnaam wordt in mindering gebracht op je energierekening.

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam: “Iedereen kan meedoen. Juist ook mensen die geen zonnepanelen op hun dak kunnen leggen.”

Goed voor het milieu én je portemonnee

De eerste kilowatturen zonnestroom zijn inmiddels aan het elektriciteitsnet geleverd. Aan de westkant van het park is bovendien ruimte gereserveerd voor een batterijopslagsysteem. Tussen de rijen met panelen blijft steeds drie meter ruimte vrij, zodat voldoende zonlicht de bodem kan bereiken. Deze ruimte zaait Vrijopnaam in met een op maat gemaakt mengsel van inheemse bloem- en kruidenrijke grassen, ter bevordering van de biodiversiteit. Het groen wordt tijdens de exploitatie onder meer via schapenbegrazing onderhouden en binnenkort wordt een aantal bomen rondom het park geplant.

Energieleverancier Vrijopnaam wordt al jaren uitgeroepen door de Consumentenbond als duurzaamste groene energieleverancier van Nederland. Met de zonnepanelen uit het park leveren we een bijdrage aan meer schone energie in ons land. Daarnaast biedt het geïnteresseerden en omwonenden een financieel voordeel (jaarlijks 20% rendement).

Bewoners van de gemeente Beesel, maar ook van daarbuiten kunnen hun interesse kenbaar maken en vrijblijvend een offerte aanvragen via www.vrijopnaam.nl/reuver.